Zamieszczone przez westwi78
Mocne argumenty, świadomość swoich praw
Zwiń
X
-
PAOLO ESCO, skoro nosisz mundur to powinienieś wiedzieć,że nasze prawo jest bardzo ułomne :P
zapytaj swoich radców bo napewno z tego nie raz korzystali :lol:
problem w tym,że złość i cwaniactwo rodzi złość i cwaniactwo a policjantowi jak to ładnie napisali w prawie o ruchu drogowym wystarczy "uzasadnione podejrzenie niesprawności......." :roll:
więc jeżeli mądrze to opisze to możesz pisać skargi nawet do Strassburga i nic Ci to nie pomoże :diabelski_usmiech
a to,że odzyskasz później dowód????
pomyśl ile z tym problemów i łażenia po urzędach :lol:
szkoda, kto jak kto ale Ty Paweł powinieneś wiedzieć,że jak psa chce się uderzyć to kij się zawsze znajdzie :lol:
A tak przy okazji to taka mała opowieść zupełnie autentyczna (byłem świadkiem) :lol:
kontrola ciągnika siodłowego z naczepą chłodnią gdzieś na DK7 :wink:
chłodnia pełna mięsa jadącego do Austrii,sobotnie dopołudnie :lol:
kierowca ciężarówki zaczyna rozmowę z mundurowymi słowami:
znowu się kur.... czepiacie,nie macie co robić????i tak mi ch.... zrobicie bo auto i naczepa nie mają nawet miesiąca
kontrola trwała 1.5h :lol:
zakończyła się zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego za bzdety ale zgodnie z prawem i na nic nie zdał się prawdziwy płacz kierowcy,żeby mu oddali dow.rej bo na pokwitowaniu nie przekroczy granicy a mięsko w chłodni może się lekko zepsuc
także czasami lepiej nie próbować pokazywać swojego "JA" bo można się narazić na ripostę a to czasami boli 8)NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WIELKIBONGOkierowca ciężarówki zaczyna rozmowę z mundurowymi słowami:
znowu się kur.... czepiacie,nie macie co robić????i tak mi ch.... zrobicie bo auto i naczepa nie mają nawet miesiącabyła Octavia II 1.9 TDI
jest Octavia III Scout 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WIELKIBONGOkontrola ciągnika siodłowego z naczepą chłodnią gdzieś na DK7
chłodnia pełna mięsa jadącego do Austrii,sobotnie dopołudnie
znowu się kur.... czepiacie,nie macie co robić????i tak mi ch.... zrobicie bo auto i naczepa nie mają nawet miesiąca
kontrola trwała 1.5h
zakończyła się zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego za bzdety ale zgodnie z prawem i na nic nie zdał się prawdziwy płacz kierowcy,żeby mu oddali dow.rej bo na pokwitowaniu nie przekroczy granicy a mięsko w chłodni może się lekko zepsuc
także czasami lepiej nie próbować pokazywać swojego "JA" bo można się narazić na ripostę a to czasami boli
Mięso nie dojechało firma ma straty + kara dla firmyi.Czyli zamiast odprowadzonego podatku w kraju firma płaci kare i kasa odpływa z budżetu.Tak się właśnie wykańcza polskie ostatnie firmy.Na zachodzie trzepie się obcokrajowców a miejscowi mają "lżej" bo policja wie ,że firmy płacą podatki,które budują ich kraj...
[ Dodano: Czw 28 Paź, 10 01:19 ]
Podobnie jak z remontami dróg.Wszędzie oprócz polski remontuje się drogi( o ile jest to możliwe) w nocy by firmy mogły prosperować i wytwarzać zyski od których zapłacą podatki itd... W polsce na pytanie dlaczego remontujecie w dzien a nie w nocy jak jest mniejszy ruch ,pan drogowiec odpowiedział bo trzeba zapłacić pracownikom godzinny nocne i remont byłby droższy.No tak ale firmy maja straty i opóżnienia.Pan drogowiec na to: to już nie nasz problem.
Bardzo, bardzo płytkie myślenie.... :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokZamieszczone przez WIELKIBONGOkontrola ciągnika siodłowego z naczepą chłodnią gdzieś na DK7
chłodnia pełna mięsa jadącego do Austrii,sobotnie dopołudnie
kontrola trwała 1.5h
także czasami lepiej nie próbować pokazywać swojego "JA" bo można się narazić na ripostę a to czasami boli
Mięso nie dojechało firma ma straty + kara dla firmyi.Czyli zamiast odprowadzonego podatku w kraju firma płaci kare i kasa odpływa z budżetu.Tak się właśnie wykańcza polskie ostatnie firmy.Na zachodzie trzepie się obcokrajowców a miejscowi mają "lżej" bo policja wie ,że firmy płacą podatki,które budują ich kraj...
[ Dodano: Czw 28 Paź, 10 01:19 ]
Podobnie jak z remontami dróg.Wszędzie oprócz polski remontuje się drogi( o ile jest to możliwe) w nocy by firmy mogły prosperować i wytwarzać zyski od których zapłacą podatki itd... W polsce na pytanie dlaczego remontujecie w dzien a nie w nocy jak jest mniejszy ruch ,pan drogowiec odpowiedział bo trzeba zapłacić pracownikom godzinny nocne i remont byłby droższy.No tak ale firmy maja straty i opóżnienia.Pan drogowiec na to: to już nie nasz problem.
Bardzo, bardzo płytkie myślenie.... :!:
można podnosić wiele argumentów ale z tymi podatkami to teraz przesadziłeś :roll:
każdy kombinuje jak obejść podatki a nie jak je zapłacić :diabelski_usmiech
a firmy remontujące czy budujące też płacą podatki :diabelski_usmiech
i powiem Ci jeszcze jedno-nikt go nie zatrzymał dla swojego kaprysu ale po takim powitaniu nic innego go nie mogło spotkać
chamstwo,prostactwo i bycie burakiem trzeba tępić bo oni też byli w pracyNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WIELKIBONGOmożna podnosić wiele argumentów ale z tymi podatkami to teraz przesadziłeś
każdy kombinuje jak obejść podatki a nie jak je zapłacićZamieszczone przez WIELKIBONGOa firmy remontujące czy budujące też płacą podatkiZamieszczone przez WIELKIBONGOkierowca ciężarówki zaczyna rozmowę z mundurowymi słowami:
kontrola trwała 1.5h
A kierowca określił ,że ktoś szuka dziury w całym.Kierowca przesadził owszem-powinien dostać mandat za znieważnie a nie tracic dowód.
cyt:"Kontrola trwała 1.5 h :roll: po czym dowód został zabrany za bzdety..." Moim zdaniem najbardziej na tym ucierpiała firma i skarb państwa ale napewno nie kierowca który był pośrednim sprawcą całego zdażenia 8)
[ Dodano: Czw 28 Paź, 10 23:31 ]
Przepraszam ,że my się nie rozumiemy.
Ale ja widzę jak jest w Polsce a jak być powinno.Bogaty obywatel to bogate państwo.Niestety w Polsce dziury budzetowe stara się łatać mandatami i karami a to raczej zły kierunek...
Pozdrawiam i wyrozumienia życzę
Komentarz
-
-
Skoro uważasz ,że drogowcy remontujać drogi w dzien są ok ale ja uważam ,że powinno się to robić w nocy
shok, wcale nie uważam,że to w porządku ale taki mamy po..... ny kraj-to temat do innej dyskusji
powinien dostać mandat za znieważnie
nie ma czegoś takiego-jest tylko postępowanie karne i KK
nawet jak nie zapłaci ich w formie podatku to zysk zostanie u polskiego szefa ,który wyda te pieniądze w Polsce.Chodzby na 1009 telewizor
raczej chyba nie-bo prędzej kupi np BMW X5 z kratką żeby wozić siebie z rodziną na narty w Alpy i odliczać to sobie od podatku niż kupi kolejny telewizor wyprodukowany w Polsce
Uspokoje Cię-został podstawiony drugi ciągnik siodłowy i mięsko się nie zepsuło a nawet dotarło o czasie na miejsce :lol:
Przepraszam ,że my się nie rozumiemy.
No właśnie-pewnie w wielu aspektach się zgadzamy
w tej konkretnej sprawie chodziło mi tylko o to,że tak samo jak ten kierowca chce być szanowany tak samo mundurowi by tego chcieli z jego strony :szeroki_usmiechNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Patrzcie Scout z Fotoradarem :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B4qVhz0v9os&feature=topvideos[/youtube].
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Skoda Octavia Scout z fotoradarem
Kolejny film z serii "biznesowa" a tu scout z zabudową fotoradaru.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B4qVhz0v9os&feature=related[/youtube].
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78stareeeeeeeeeeeeee.
Komentarz
-
-
.
Komentarz
-
Komentarz